WoonblogVisgraat parket: De trend in parketland Layer 1 Created with Snap

apr 20, 2018

20-4-2018 - door Chapel Parket -   Visgraat parket, is dat hip en trending? Ja, dat is het anno 2018 zeker! Het visgraat parket is weer helemaal terug van weg geweest en ontzettend populair. Van een klassiek patroon, naar een patroon met een moderne twist: dat maakt visgraat parket een toegevoegde waarde in ieder interieur.

 
Visgraat parket, modern en anno 2018

Visgraat parket is een eeuwenoud patroon in de vloerenbranche. Vroeger werd het vooral gelegd in statige paleizen en kastelen, in korte en smalle delen in een naturel/bruin tint met rondom een band en bies. Visgraat werd voorgaande jaren dan ook nog gezien als ouderwets en oubollig. Tegenwoordig zijn ze allesbehalve dat. Het ouderwetse visgraat parket heeft een transformatie gekregen en is verkrijgbaar in grote delen, en in hippe en trendy bijvoorbeeld grijze en witte kleuren. Een witte visgraat in een vintage interieur, of een grijstint visgraat in het tegenwoordig zo populaire industriële interieur, de perfecte combinatie.
Door de visgraat nog een extra behandeling te geven, zoals het borstelen (bijvoorbeeld zoals de Origineel Chapel Parish collectie) of het fijnbezagen (bijvoorbeeld de Origineel Chapel Hermitage collectie) waarbij het parket wat ruwer wordt, ontstaat een ruige en robuuste uitstraling. De natuurlijke structuur van het parket nog meer benadrukt hebben? Kies dan voor het visgraat parket uit de Origineel Chapel Minster collectie. Typerend aan deze collectie is de verweerde uitstraling, die ontstaat door een intens kleuringsproces dat bestaat uit maar liefst 17 behandelingen. Dit speciale proces zorgt voor een extra natuurlijke textuur van het hout en geeft een exclusieve nuance aan het interieur.  

Visgraat parket, maar dan met een moderne twist

Wat we tegenwoordig ook steeds meer zien en steeds populairder wordt, zijn de visgraatdelen in verschillende kleuren. Normaliter worden alle visgraat vloerdelen in één kleur gelegd. Het is ook mogelijk om deze visgraat in bijvoorbeeld twee, drie of zelfs vier verschillende kleuren te leggen. Door kleurtinten te kiezen die elkaar aanvullen, ontstaat een prachtig geheel. Wat de visgraat allesbehalve ouderwets maakt is bijvoorbeeld de keuze deze “dubbel” of zelfs “driedubbel” te leggen. Hierbij worden de deeltjes niet steeds “om en om” gelegd, maar “om en om per twee of drie”. Zo wordt het visgraatpatroon getransformeerd naar een visgraatpatroon met een modern jasje.  

Klassiek visgraat parket: een natuurlijke schoonheid

Toch het klassieke van de visgraat in huis halen en laten aansluiten bij een bestaand klassiek interieur? Ook dat kan nog steeds. Smalle en korte delen, in een zwarte, naturel of bruin tint, omringd door wel of geen band. Of het parket een nog verouderde uitstraling geven door natuurlijke beschadigingen aan te brengen in het parket (bijvoorbeeld Origineel Chapel Basilica collectie) waardoor het een nog verouderde uitstraling krijgt? Het kan allemaal. 

Visgraat parket is een populaire keuze die past in zowel in zowel klassieke als moderne woningen. Het past moeiteloos in een hedendaags interieur en zorgt voor een warme, persoonlijke en sfeervolle uitstraling. Het visgraat parket van Origineel Chapel is van nature uniek, geschikt voor intensief woongebruik en zorgt bovendien voor een maximaal comfort. Het visgraat parket is verkrijgbaar in vele kleuren, soorten en afwerkingen. Laat u inspireren door onze voorbeelden en bekijk het assortiment.

Terug naar overzicht